Alcar představil novinky pro jaro 2024

Alcar novinky jaro 2024

Hyundai, Kia, Toyota, Renault, Dacia nebo SsangYong – modely nejen těchto značek vyjíždějí z dealerství k českým zákazníkům na kolech Alcar. A právě Alcar představil svoje hlavní novinky pro jaro 2024.

Hlavní novinky Alcar pro jaro 2024 jsou čtyři. První je AEZ Havanna, která je s nosností až 1 045 kg zaměřena především na velké a těžké modely SUV, elektromobily nebo hybridy, jako jsou Mercedes EQC, Audi SQ8 e-tron, BMW (i)7, Tesla Model Y a S Plaid, nebo třeba Volvo XC90 a XC40. Pro tyto a mnoho dalších modelů je k dispozici schválení ECE v originálním rozměru bez nutnosti zápisu do Technického průkazu. Design AEZ Havanna je dostupný v rozměrech od 8×19 do 10,5×21 palců.

Na první pohled je docela těžké poznat, že bez námahy zvládá masivní zatížení až 1 350 kg: DEZENT KE svým jemným vícepaprskovým designem vytváří iluzi lehkosti, přestože se pyšní vysokou nosností. Optické těžiště kola se nachází v jeho středu: robustní středová část dodává DEZENT KE pevnost a odolnost. DEZENT KE je schváleno v originálním rozměru například pro Mercedes třídy V, VW T5/6/7 Multivan, Crafter, Nissan NV400 nebo Ford Transit/Tourneo.

Nový DOTZ MarinaBay, inspirovaný nejrychlejším závodem roku Formule 1, na rovinu předvádí svůj sportovní charakter. Otevřený design s pěti (téměř) rovnými paprsky je doplněn ozdobným kruhem podél lemu ráfku, který je tvořen malými rovnoběžníky, vytvářejícími designový detail s výrazným dopadem. Čisté uspořádání DOTZ MarinaBay získává oporu ve své majestátní středové části.

DOTZ MarinaBay je k dispozici v rozměrech od 8,5×18 do 10×21 palců ve třech odstínech: s „šedým metalickým lakem a leštěnou čelní plochou“, „černým matným lakem“ a výjimečně extrovertní verzi „s bronzovým matným lakem“. Schválení v originálním rozměru jsou k dispozici pro vozidla střední a vyšší střední třídy, jako je Audi A3/4/6, BMW řady 3 a 5, VW Golf nebo Tesla Modely 3/Y a S, ale i pro vozy dalších značek.

Design DOTZ Suzuka si získal věrné příznivce svým designem Y paprsků a mírně agresivním vzhledem. Skvěle se hodí ke sportovně orientovaným vozům, jako je Audi A3/A7 včetně variant S a RS, vylepšuje vzhled BMW řady 3 a 6 ve výbavách M a vyniká na modelech Mercedes od třídy E a třídy C až po S. Protože sportovnější verze těchto vozidel mají často odlišné rozměry kol, DOTZ Suzuka přichází v originálních rozměrech vyrobených pro tato vozidla na míru. V novém „bronzovém“ odstínu upoutá Suzuka na první pohled a přidá nový aspekt k charakteru každého vozu. DOTZ Suzuka je k dispozici ve velikostech od 8×19 do 8,5×20 palců. Kromě nového barevného odstínu je k dispozici také v oblíbených variantách „blaze“, „dark“ a „black“.

Martin Šidlák, zdroj: Alcar