SsangYong v Česku upravuje název. Co znamená zkratka KGM?

SsangYong, Torres

Jihokorejská značka SsangYong přidává od března v Česku ke svému primárnímu názvu dodatek „by KGM“. Dokončila tak proces vstupu nového investora.

SsangYong je značka známá jako specialista na vozy SUV a v Česku oslovila zákazníky zajímavým poměrem cena/hodnota a technologií pohonu všech kol. Aktuálně na našem trhu nabízí celkem šest modelů od kompaktních po velké SUV a jeden pick-up.

Nyní k názvu SsangYong přidává dodatek „by KGM“. Je to důsledek vstupu nového investora v roce 2022, společnosti KG Mobility. V listopadu 2023 firma oznámila, že splatila úvěr určený na rehabilitaci společnosti, a to právě z prostředků pocházejících z její akvizice společností KG Group. V březnu 2023 pak došlo k přejmenování názvu výrobce SsangYong Motor Company na KG Mobility.

SsangYong by KGM: Co znamená KGM?

Nový investor slibuje veliké plány. Vyvíjí nové modely, pohony a pracuje na nové elektrické platformě. Zároveň chystá výraznější expanzi na zahraničních trzích. Budoucí slibovaný růst zahájilo uvedení nového modelu Torres. Společnost zvyšuje investice do vývoje technologií pro elektrická vozidla – to s kódovým označením U100 bude uvedeno na trh v letošním roce.

Automobilka KG Mobility vyrábí jihokorejské vozy značky SsangYong respektive KGM (jedná se o dvojí označení totožných vozů, které je závislé na trhu, na kterém se prodávají). Zkratka KG ve spojení KG Mobility znamená „Korea Green“.

Zdroj: SsangYong