Alcar představil 11 nových kol pro zimu 2022/2023

auto, černé, Mercedes, AEZ

Výrobce kol Alcar představil 11 novinek pro letošní zimní sezonu. Jsou mezi nimi i kola pro elektromobily nebo tzv. hybridní kola, tedy plechová kola s designem kol litých.

Pod prémiovou značkou AEZ se představil vícepaprskový design AEZ Berlin, určený výhradně pro vozy Mercedes. AEZ Berlin black je sportovní variantou vícepaprskového designu, který díky leštěnému lemu ráfku dodává známému stylu Mercedesu výrazně sportovní vzhled. Naproti tomu AEZ Berlin dark staví na leštěné čelní ploše a hraje si s elegantním kontrastem mezi černým lakem pozadí a zářící přední části paprsků.

Pro elektromobily jsou dnes stále častěji poptávána co největší kola pro naopak co nejužší pneumatiky. Speciálně pro ně Alcar pro letošní zimu připravil kolo pod značkou S výrazně stylizovaným DEZENT AO. Díky užitečné hmotnosti až 810 kg je DEZENT AO ideálním sparingpartnerem pro BEV jako Audi Q4 e-tron, Mercedes EQC/EQA, Škoda Enyaq, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, VW ID.3/ID.4 , Polestar 2, Volvo XC40 Recharge nebo Tesla Model 3. Dezent AO je k dispozici ve variantě s černým lakem a leštěnou čelní plochou nebo s celočerným lakem a je vybaveno třívrstvou ochranou (SRC), která odloá i štěrku a posypové soli.

Pod značkou Dezent jsou pak další novinkou kolo KT se 4děrovým uchycením, určené pro městské automobily typu Kia Stonic nebo Hyundai i20. Dezent TO je pak sportovní 5děrové kolo v rozměrech 17 až 19 palců pro modely jako Audi A3, A4, A5, Škoda Octavia, Superb, Volkswagen Golf apod. Dezent TV je určený pro SUV a dodávky jako Volkswagen Transporter.

V nabídce zůstávají i tzv. hybridní kola, která spojují výhody ocelového kola s designem kol z lehkých slitin. Hybridní ocelová kola jsou rozměrově identická s originálními ocelovými koly a všechna jsou certifikována dle ECE homologací bez potřeby zápisu do technického průkazu vozidla.

Kompletní přehled novinek a designů je k dispozici na www.alcar.cz.